naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

CBS Nijdjip contactgegevens

Adresgegevens

Nijdjip
Jongema 4
9001 LA Grou

Telefoon: 0566-622267
Mailadres: info@nijdjip-grou.nl

 
menu

Tiny Forest

- vrijdag 13 november 2020 -

Bij school om de hoek wordt er gewerkt aan een groene oase; een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en egels kunnen schuilen. Een plek waar kinderen leren over de natuur en les krijgen in het buitenlokaal. IVN Natuureducatie en Gemeente Leeuwarden hebben de handen ineen geslagen: in twee jaar tijd worden er in de gemeente - in samenwerking met nabijgelegen scholen - drie Tiny Forests gerealiseerd. Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het is een toevluchtsoord voor kleine dieren, een buitenlokaal voor de scholen en een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En het maakt de wijk ook nog eens klimaatbestendiger. Ook dus hier groeit straks zo’n Tiny Forest, bij OBS De Twa Fisken en CBS Nijdjip, aan de Tjallinga. Leerlingen van deze scholen denken mee met het ontwerp en planten het minibosje zelf. Begin december 2020 gaan de boompjes de grond in.
Bij school om de hoek wordt er gewerkt aan een groene oase; een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en egels kunnen schuilen. Een plek waar kinderen leren over de natuur en les krijgen in het buitenlokaal.IVN Natuureducatie en

Gemeente Leeuwarden hebben de handen ineen geslagen: in twee jaar tijd worden er in de gemeente - in samenwerking met nabijgelegen scholen - drie Tiny Forests gerealiseerd. Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het is een toevluchtsoord voor kleine dieren, een buitenlokaal voor de scholen en een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En het maakt de wijk ook nog eens klimaatbestendiger. Ook dus hier groeit straks zo’n Tiny Forest, bij OBS De Twa Fisken en CBS Nijdjip, aan de Tjallinga. Leerlingen van deze scholen denken mee met het ontwerp en planten het minibosje zelf.
Begin december 2020 gaan de boompjes de grond in.

Voor meer informatie en het ontwerp kijk HIER

Kijk ook eens op de website van Tiny Forest. https://www.ivn.nl/tinyforest

23 maart 2021

Voor het eerst naar school?

Basisscholen organiseren in het voorjaar vaak open dagen voor peuters en kleuters die ... Lees meer...

05 maart 2021

Open dag

OPEN DAG dit jaar anders. In verband met de coronamaatregelen kunnen we dit jaar hela... Lees meer...

09 februari 2021

informatiebrief februari en Sint Piter

Gelukkig de kinderen kunnen weer naar school. Hoe dat gaat kunt u in onze nieuwsbrief ... Lees meer...