naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

CBS Nijdjip contactgegevens

Adresgegevens

Nijdjip
Jongema 4
9001 LA Grou

Telefoon: 0566-622267
Mailadres: info@nijdjip-grou.nl

 
menu

Kinderen 15 maart vrij vanwege actiedag

- dinsdag 12 maart 2019 -

Op vrijdag 15 maart 2019 gaan medewerkers in alle onderwijssectoren staken. Ook in het primair onderwijs legt een flink aantal medewerkers het werk neer. Een deel van de leraren op CBS Nijdjip staakt op 15 maart. In overleg met leerkrachten en MR is besloten dat we er voor kiezen om de school die dag dicht te houden. Dat betekent dat uw kind(eren) niet naar school kan (kunnen). In Grou zijn beide basisscholen die dag dicht. Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. De staking van 15 maart is niet een op de werkgever gerichte staking, maar een politieke staking. Vakbonden en werknemers hanteren dan het middel van staking om druk uit te oefenen op de politiek. Er is enige landelijke verdeeldheid is over de staking, waardoor er ook verdeeldheid is in het team en binnen de vereniging. Overigens ligt die verdeeldheid niet op de inhoud, maar meer over het moment van de staking. We willen daarom wel een signaal afgeven. Vakbonden AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv roepen op tot een staking op vrijdag 15 maart voor alle onderwijssectoren, van het primair onderwijs tot universiteit. De staking maakt onderdeel uit van de actieweek die wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag. De AOb, FNV en FvOv vinden dat er in alle sectoren meer geld moet komen voor verbetering van de salarissen. Daarnaast eisen de vakbonden dat er geld vrijgemaakt wordt om de werkdruk te verlagen. Andere vakbonden in het primair onderwijs, CNV Onderwijs en AVS, doen mee aan de actieweek maar ondersteunen het moment van de staking niet. Leerkrachten die niet staken binnen de Nijdjip kiezen er nadrukkelijk voor om deze dag aan onderwijs te besteden, echter niet aan lesgeven. Zij zullen deze dag dus gewoon aanwezig zijn en doen werkzaamheden die goed zijn voor de school, het onderwijs en werkdruk. Zaken waar nu dus aandacht voor gevraagd wordt.
Op vrijdag 15 maart 2019 gaan medewerkers in alle onderwijssectoren staken. Ook in het primair onderwijs legt een flink aantal medewerkers het werk neer.
Een deel van de leraren op CBS Nijdjip  staakt op 15 maart. In overleg met leerkrachten en MR is besloten dat we er voor kiezen om de school die dag dicht te houden. Dat betekent dat uw kind(eren) niet naar school kan (kunnen). In Grou zijn beide basisscholen die dag dicht.

Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. De staking van 15 maart is niet een op de werkgever gerichte staking, maar een politieke staking. Vakbonden en werknemers hanteren dan het middel van staking om druk uit te oefenen op de politiek.
Er is enige landelijke verdeeldheid is over de staking, waardoor er ook verdeeldheid is in het team en binnen de vereniging. Overigens ligt die verdeeldheid niet op de inhoud, maar meer over het moment van de staking. We willen daarom wel een signaal afgeven.

Vakbonden AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv roepen op tot een staking op vrijdag 15 maart voor alle onderwijssectoren, van het primair onderwijs tot universiteit. De staking maakt onderdeel uit van de actieweek die wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag. De AOb,  FNV en FvOv vinden dat er in alle sectoren meer geld moet komen voor verbetering van de salarissen. Daarnaast eisen de vakbonden dat er geld vrijgemaakt wordt om de werkdruk te verlagen. Andere vakbonden in het primair onderwijs, CNV Onderwijs en AVS, doen mee aan de actieweek maar ondersteunen het moment van de staking niet. 
Leerkrachten die niet staken binnen de Nijdjip kiezen er nadrukkelijk voor om deze dag aan onderwijs te besteden, echter niet aan lesgeven. Zij zullen deze dag dus gewoon aanwezig zijn en doen werkzaamheden die goed zijn voor de school, het onderwijs en werkdruk. Zaken waar nu dus aandacht voor gevraagd wordt. 
 
 
 

16 mei 2019

Groep 4 op tillefyzje

De bern fan groep 4 fan CBS Nijdjip yn Grou hawwe bysûndere besite. Hûn Fufan en syn b... Lees meer...

08 april 2019

Informatiebrief april

U kunt hier de informatiebrief van april vinden. Veel leesplezier. ... Lees meer...

27 maart 2019

Nieuw: een kinderboekenstation op school

Vanaf 8 april is er een kinderboekenstation op Nijdjip! Het kinderboekenstation is een... Lees meer...